Мениджърът на лидера в Чемпиъншип Куинс Парк Рейнджърс Нийл Уорнък забрани на своите играчи да пишат в Twitter неща свързани с тима след фурора около заклеймяването на Ел Хаджи Диуф.

Играчът на Блекбърн Роувърс бе обвинен, че е обиждал футболиста на КПР Джейми МакКий, докато той лежеше на земята, след като счупи крака си на две места по време на мача между двата тима от ФА Къп, който се игра на "Иууд парк" през миналия уикенд.

Съотборниците на МакКий си изкараха яда на нападателя точно чрез социалната мрежа, като в атаката се включиха Брадли Ор, Клинт Хил и Пади Кени. Маки разкри в неделя, че докато е лежал в болки на земята след остро влизане от страна на Гаел Живе, Диуф е отишъл при него и е започнал да му крещи - "Да ти го н.....м на теб и на крака ти!".

Клинт Хил пък отговори моментално, написвайки на своята страница в "туитър": "Това нещо ще му се отрази на здравето. Канален плъх такъв, млъквай!". "Никога не съм виждал по-гадно човешко същество от Е.Х. Диуф! Нещата, които той крещеше бяха отвратителни. Момчето си беше счупило крака, ти ужасен, отвратителен Е.Х. Диуф! Твоето време ще дойде много скоро", пък написа Брадли Ор.

Мениджърът Уорнък обаче забрани официално на играчите си да се занимават със случая и да пишат повече в Twitter, защото смята, че това ще ги разконцентрира от основната цел на тима - промоция в английския футболен елит, допълва "Дейли Мейл". "Ние не искаме да ни повдигнат някакви обвинения. Разговарях с момчетата за това, така че те могат да използват Twitter колкото си искат, но повече няма да пишат нищо свързано с нашия клуб", сподели бившият бос на Кристъл Палас.