Джон Тери сподели, че цял сезон си мечтае за момента, в който ще изведе с капитанската лента своя Челси за първия финал за Купата на Англия на новия „Уембли”.

Неговата фантазия ще стане реалност съвсем скоро, когато той ще има честта да води „сините” срещу големия им съперник този сезон Манчестър Юнайтед в битката за най-стария трофей на Острова на 19 май.

Тери заяви: „Вълнението около „Уембли” определено играе голяма роля в турнира за ФА Къп този сезон. Всеки футболист се бори, за да стигне до там и всеки мечтае да е първият капитан, извел своя тим на финала за Купата именно на този стадион.”

„Ние ще сме един от двата отбора, изиграли първия финал за ФА Къп, заедно с Манчестър Юнайтед. Историята на моя клуб е фантастична, затова се гордеем да сме част от това събитие.”

Въпреки че Манчестър Юнайтед спечели борбата за титлата, Тери вярва, че нито един от двата опонента на финала не може да бъде считан за фаворит.

Капитанът на Англия добави: „На терена ще има много играчи, които само могат да спечелят един мач. Говоря за футболисти като Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Дидие Дрогба и Франк Лампард. Такива играчи могат да спечелят мача, но ще е много трудно, тъй като нито ние, нито те допускаме много голове.”

„Ако успеем да се защитаваме добре и да запазим мрежата си суха, тогава може би ще вдигнем трофея, тъй като знаем как да бележим попадения и винаги можем да вкараме поне един,” завърши Джон Тери.