Феновете на Фулъм, които преди време възроптаха срещу поставената статуя на Майкъл Джексън на стадиона на клуба, бяха „пратени по дяволите” от собственика на клуба Мохамед Файет.

Привържениците открито показаха недоволството си от проявата на уважение към поп-идола. По време на домакинския мач срещу Блекпул (3:0), феновете определиха като проява на лош вкус поставянето на статуята, която няма нищо общо с футбола. От своя страна босът на тима не ом остана длъжен. Ексцентричният Мохамед Файет дори позира гордо пред нея в навечерието на срещата.

Джако, създал десетки хитове сред които Bad и Beat It, е бил приятел на египетския магнат, но единствената позната на медиите поява на двамата заедно е била през 1999 година, когато певецът присъства на мача срещу Уигън.

Въпреки това, 78-годишният Мохамед Файет заяви: „Феновете на Фулъм ще го заобичат. Ако някои глупави привърженици не могат да разберат и оценят какъв дар имат, да вървят по дяволите. Ако те не разбират и не вярват в подобни неща, те могат да отидат при Челси, могат да отидат където си поискат.”

Мохамед Файет сподели още, че според него хора от всички краища на Кралството ще пристигат, за да се снимат със статуята, която в струвала 100 хиляди паунда.