Тринадесет привърженици от българския фенклуб на Челси имаха вълнуващо пътуване до Прага, където подкрепиха своите любимци в първия 1/16-финален мач от Лига Европа срещу Спарта Прага.

Челси се наложи с 1:0 над Спарта при гостуването си в Прага, в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Скучно представяне, лишено от енергия и идеи, беляза завръщането на Петър Чех в Прага, откъдето тръгна пътят му към големия футбол. Стражът игра за Спарта през сезон 2001-02, след което се присъедини към Рен, а след това и Челси. Единственото попадение в срещата отбеляза Оскар в 82-та минута.

СНИМКИ: Голяма група български привърженици подкрепи Челси в Прага

Победата на Челси успя да сгрее българските привърженици на „сините” въпреки студеното време в чешката столица. Феновете на Челси са сигурни в продължаването на своите любимци в следващата фаза на турнира.

СНИМКИ: Голяма група български привърженици подкрепи Челси в Прага

Капитанът на Челси Джон Тери, който не взе участие в срещата обърна специално внимание на феновете, които подкрепяха лондонския отбор. След края на двубоя Тери подари екипа си на привърженици на отбора от „Стамфорд Бридж”.