Звездата на американския ДС Юнайтед Уейн Рууни е решил да загради дома си с триметрова стена, така че да предпази себе си и своето семейство от неканени гости.

Малко след трансфера си от Манчестър Юнайтед в клуба от "Мейджър Лийг Сокър", Рууни си купи жилище, с площ над 40 акра, за 20 млн. паунда в графство Чешир.

В новия дом на Уейн има кино, открит басейн, гараж за шест коли, малко футболно игрище и две риболовни езера.

Притесненията на семейство Рууни са свързани с повтаряне на влизането с взлом по времето, когато Уейн все още бе в Манчестър Юнайтед. Тогава съпругата му Колийн и трите им деца са прекарали паметна безсънна нощ, която ги е травмирала значително.

Според архитектите на стената обаче тя е твърде висока и пречи на задължителната открита гледка към зелени площи. Проблем се оказват и съседите на Рууни, които не желаят построяването на стената.
 
Уейн Рууни е един от най-големите играчи в историята на Манчестър Юнайтед. Той прекарва в клуба между 2004 и 2017 г., след трансфер от родния Евертън.

В този период Рууни се превръща в най-добрия голмайстор на "червените дяволи" за всички времена с 253 гола, както и човекът с най-много попадения във Висшата лига за един отбор - 183. Бившата "десетка" на Юнайтед е и вторият най-резултатен играч в английския шампионат със своите 208 гола, оставайки единствено зад легендата Алън Шиърър - 208.

През 2017 г. Рууни се завръща в Евертън за един сезон, а от това лято е част от американския ДС Юнайтед, за който вече има 12 гола в 20 мача.