Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън ще има доста проблеми в съблекалнята преди началото на новия сезон. Освен, че трябва да се справя с трансферната сага около Кристиано Роналдо, шотландският специалист ще се мъчи да сдобрява две от най-големите си звезди – Уейн Рууни и Рио Фърдинанд.

Рууни и съпругата му Колийн са бесни, защото Фърдинанд пренебрегнал поканата за сватбата им на 14 юни, за да се излежава на плажа в Израел, без дори да се обади да предупреди за отсъствието си. Рио и приятелката му Ребека Елисън се отметнали в последния момент, което разярило младото семейство Рууни.

Ситуацията се утежнява допълнително от факта, че цяла седмица след пищното празненство, Фърдинанд все още не се е свързал със своя съотборник, за да му се извини и да му честити събитието.

Приятел на Уейн и Колийн заяви: „Много късно се разбра, че Рио няма да идва. Ако се знаеше по-рано, имаше купища желаещи да посетят сватбата. Оттогава Уейн и Рио не са се чували.” По-рано Фърдинанд бил обещал, че ще е на събитието, независимо напредналата бременност на Ребека. Той дори имал специален костюм, подготвен за сватбата, а кола била пратена на летището в Италия, за да го чака.

„Но никои не се появи. Това костваше 100000 паунда. Но не парите са проблемът, той е принципен,” твърди още източникът.

Близък до Рио Фърдинанд все пак опита да оправдае постъпката: „Рио не отиде на купона на Уейн, защото се притесняваше как ще изглежда това парти в очите на хората, докато тече Европейското, за което те не успяха да се класират.”

След като бе изловен на плажа в Израел обаче, Рио вече няма извинение. „Той не може да отиде в Италия, защото Ребека е бременна, или защото се притеснява за имиджа си, но може да се забавлява с дружките си в Израел?! Няма смисъл. Уейн е разочарован и иска обяснение,” отвърнаха веднага от другата страна.

Така че сега сър Алекс трябва да се погрижи добре за момчетата си, като ги сдобри, и да се надява на резултатите от миналата година…