В днешно време футболът е толкова равностоен, че отборите търсят всяко възможно  предимство пред съперника, колкото и минимално да е то.  Ако не вярвате, ще повярвате, когато разберете необичайната стъпка, която предприеха от отбора на Норич.

Тимът от Чемпиъншип боядиса съблекалнята си за гости в "наситено розово", цвят, който понижава нивата на тестостерон и има успокоителен ефект върху хората.

"Розовото има ефект, но не защото е розово, а защото се свързва с детските спомени", споделя доктор Алекзандър Латиняк, лектор по спортна психология в университета в Съфолк. "Ако е вярно, че розовото намалява нивата на тестостерон, тогава треньорът трябва да знае точно как да използва това предимство в тактически план."

От Норич отказаха коментар по темата, въпреки че спортният директор Стюърд Уебър обяви промяната на феновете в един от фенските форуми. Боядисването на съблекалнята за гости в розово не е съвсем нова идея като това са правили и от университета в Айова.

До този момент след промяната, на "Кароу Роуд" Норич загуби с 3:4 от Уест Бромич и победи Стивънидж с 3:1 за Карабао Къп, така че е рано да се прави извод за влиянието на розовото.

"Лично аз не бих прекарал време да сменям цвета на съблекалнята. Има доста други неща, които да направиш преди това. Сега отборите ще знаят за розовата съблекалня, могат да вземат мерки да си повишат нивото на тестостерон", допълни доктор Латиняк.