Уейн Рууни сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия със звезден мач срещу САЩ (3:0). Нападателят има 54 гола с екипа на „трите лъва” и изигра 120 мача за родината си.

Публиката на "Уембли" непрекъснато аплодираше 33-годишния Уейн Рууни. Джеси Лингард, Трент Александър-Арнолд и дебютиралият Калъм Уилсън отбелязаха головете за победителите.

Статистиката показва, че това е най-неопитната единайсеторка на Англия от 37 години. Калъм Уилсън и Люис Дънк записаха първи участия, а всички титуляри имаха общо 94 мача за Трите лъва - по-малко от срещите на Рууни.

Но какво изпуснахте още?

Войната на синовете на Уейн Рууни

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Евертън позира заедно със семейството си, след като получи плакет от Хари Кейн. Докато фотографите се наслаждаваха на момента и запечатваха всичко, две от децата на футболиста влязоха във война.

Уейн Рууни даде плакета на 5-годишния Клей, който гордо позираше с него. По-големият, 9-годишният Кай обаче също поиска да види наградата. По-малкият беше на друго мнение – искаше да запази тази ценност за себе си. В отговор, по-големият си отмъсти като удари, уж, незабелязано своя по-малък брат. Въпреки това, 5-годишният Клей остана железен, не показа никаква емоция след отмъщението.

 

Юсейн Болт се развихри на полувремето

Звездата в световната лека атлетика Юсейн Болт се развихри на полувремето на мача. Той беше част от развлекателната програма след първото полувреме на „Уембли”.

Юсейн Болт

източник: Gulliver/GettyImages

 

Ужас за един от феновете на почивката

Един от феновете, които взеха участие в предизвикателствата на полувремето, успя да направи всичко възможно, за да развесели целия стадион. Участниците трябваше да спринтират по терена, а един от тях падна пред тълпата на „Уембли”. Но все пак се изправи, окуражаван от всички и продължи да спринтира с топка в ръце.

Любовта към Уейн Рууни

Нападателят Уейн Рууни получи искрена подкрепа от феновете по време на мача. Въпреки това, един от тях не сдържа емоциите си и с риск повече да не стъпи на футболен мач притича до звездата, за да го поздрави лично.

В 68-ата минута на срещата той прегърна силно капитана си, преди да бъде изведен от строгите стюарди.

Уейн Рууни

източник: Gulliver/GettyImages

 

Златният Джейдън Санчо

Джейдън Санчо записа първия си мач като титуляр за националния отбор на Англия. След като направи впечатление в Бундеслигата, сега дойде време да блесне и на международната сцена.

Още преди да излезе на терена обаче, крилото на Борусия Дортмунд влезе в историята. 18-годишният футболист стана първият играч, който започва мач за „трите лъва”, докато играе за отбор извън Великобритания от 2009 година насам, когато за последно това стори Дейвид Бекъм, състезавайки се за ЛА Галакси.

Любопитен факт е, че когато Уейн Рууни дебютира за Англия през 2003 година, Джейдън Санчо е бил едва на две години.

Джейдън Санчо

източник: Gulliver/GettyImages