Феновете на Уотфорд изразиха по изключително любопитен начин мнението си за бившия си мениджър Марко Силва, който вчера изведе Евертън (0:1) в мач от 26-ия кръг на Висшата лига.

Привържениците на домакините посрещнаха негативно специалиста, който водеше тима от май 2017 до януари 2018 година. През май 2018 година той прие предложението на „карамелите”, а феновете все още не са забравили начина, по който си тръгна.

Феновете на Уотфорд

източник: Gulliver/GettyImages

Освен че се насладиха на успеха над Евертън, част от феновете на Уотфорд си бяха подготвили изкуствени змии, под всякаква форма, за да изразят мнението си към Марко Силва. От надуваеми земноводни, през плюшени, до изрисувани – всякакви видове показваха негодуванието им.

В социалните мрежи се появи и снимка на жена в костюм на змия.

Това не е първият път, в който Уотфорд използва подобен метод. През декември те отново използваха змиите като символ, отново срещу бившия си мениджър.

След като уволни Роналд Куман, Евертън се насочи именно към Марко Силва като първи вариант за нов мениджър. От Уотфорд категорично отказаха да се разделят с наставника си и отхвърлиха дори варианта с плащане на солидна компенсация. Изглежда обаче португалецът остана запленен от появилата се възможност и някои публикации в този период оставиха впечатлението, че Силва вече не е така лоялен към каузата на „стършелите”. Той беше уволнен през януари 2018-а заради слаби резултати, а Уотфорд посочи като главна причина офанзивата на Евертън, която „размътила главата” на специалиста.

Марко Силва

източник: Gulliver/GettyImages