Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах за пореден път демонстрира своята привързаност към родината. Звездата на мърсисайдци дари 3 милиона долара (2,5 милиона паунда) за болница за онкоболни след терористичен атентат в Египет.

Тежкият инцидент се е случил в Кайро в Националния институт за борба с рака. Автомобил се е врязал с висока скорост в трима души непосредствено до болницата. 20 души са починали в следствие на атаката, а 47 са били ранени. Медицинското заведение пострадало много тежко, имало огромни щети.

Нападателят на Ливърпул обаче е направил изключително щедро дарение. Ръководителят на института в Кайро д-р Мохамед Елхошт разкри, че Салах е дарил 3 милиона долара за възстановяването на болничното заведение.

Сумата е половината от разходите за ремонта.

Това не е първият път, в който Мохамед Салах помага на своите сънародници. Той често дарява на нуждаещи се в своето село. Всичко минава през неговия баща, който насочва сумите в правилната посока.

Нападателят не е единственият в Ливърпул, който с голямото си сърце не остава безучастен към страданията на хората. Садио Мане също подпомага жителите на Сенегал. Наскоро той беше в родината си, за да види как върви строежът на училище, финансиран от него. Преди това той инвестира и в болница.