Бившият футболист от Премиършип Йеле ван Дам е разследван от полицията поради обвинения, че преследва своята бивша съпруга. 35-годишният играч, преминал през Саутхемптън и Уулвърхемптън, е обвинен, че вече почти 3 години тероризира Елке Клайстерс.

Ван Дам се ожени за 33-годишната сестра на тенис легендата Ким Клайстерс през 2008-а, а двамата се разделиха през 2014-а. Официално разводът дойде през 2016-а.

Елке използва социалните мрежи, за да открие душата си и да сподели през какво минава. Тя обвини Ван Дам, който в момента играе за Роял Антверпен, че през нощта стои около дома ѝ и гледа през прозореца на спалнята ѝ.

"Вече почти 3 години трябва да се справям с преследвач. Мислех, че изтрия профила си, но усетих, че той ще победи, ако го направя. Той създаде анонимни профили, изпращаше ми съобщения, лъжеше за мен и говореше на другите хора колко ужасен човек съм."

"Той стои в колата си до дома ми през нощта и гледа какво правя и кой идва вкъщи. Той се промъква в градината, за да гледа през прозореца на спалнята ми и пита приятелите ми за мен."

"Изпраща ми съобщения, че покойният ми баща ще се срамува, ако ме види и още много неща. Това ми влияе емоционално. Дълго време си мълчах и се опитвах да се справя. Бях тъжна и ужасена, но и ядосана. Питах се какво съм направила грешно", разкрива се Клайстерс.

Ван Дам има 31 мача за белгийския национален отбор, а преди да играе в Роял Антверпен, бе част от Лос Анджелис Галакси. Той е играл още за Стандард Лиеж, Андерлехт, Аякс, Жерминал Беершот и Вердер Бремен.