Арсен Венгер, който през лятото напуска Арсенал, няма да бъде треньор на китайския Шандон Люнен, съобщиха от клуба от Китайската Суперлига. След 22 години в Арсенал Венгер най-после напуска и медиите спекулират с опции за неговото бъдеще.

Най-натрапчиво е твърдението, че 68-годишният ветеран е блидо до подпис с китайски клуб. Но от Шандон Люнен отхвърлиха варианта той да смени местния специалист Ли Сяопън.

"Ние сме изненадани да научим от наши приятели в интернет-пространството, че господин Арсен Венгер ще бъде трансфериран в нашия клуб. Трябва ли да подготвим вечеря за добре дошъл? Страхуваме се, че Професор Венгер не е почитател на нашия местен тип барбекю, така че нямаме намерение да го каним. Ние се чувстваме много добре и напълно комфортно с нашия си Професор Ли", се казва в съобщение на клуба от Шандон в китайската социална мрежа Weibo.

Венгер има достатъчно сериозен опит от престоя си в Азия, като е бил начело на японския Нагоя Грампус Ейт, а точно след това през 1996-а година се премести в Арсенал. В Китайската Суперлига привличането на големи имена от европейския футбол не е новост или рядко явление. Там работиха специалисти като Марчело Липи, Луис Фелипе Сколари и Фабио Капело. Други сериозни имена, работили там, са Свен-Йоран Ериксон и Мануел Пелегрини.

Шандон Люнен в момента е на 2-о място в местното първенство, само на точка след лидера Шанхай СИПГ. Ли пое отбора преди началото на първенството, след като уволниха германеца Феликс Магат. /БТА