Англия се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство, след като оглави класирането в група D. Англичаните не показаха блестящ футбол, а точно обратното с практична и не толкова впечатляваща игра успяха да запишат две победи и едно равенство до този момент на Евро 2012 и да се класират за елиминационната фаза на турнира.

Англичаните определено не бяха слагани сред фаворитите на турнира, който се провежда в Украйна и Полша, но вече е време залозите да бъдат променени, защото във футбола всичко се връща.

Със сигурност всички си спомнят за незачетения гол на Франк Лампард по време на осминафиналния мач между Англия и Германия на Световното първенство в ЮАР преди две години. Тогава кристален гол на Лампард срещу Германия не бе зачетен (кълбото тупна на метър и половина зад голлинията) и британците скоропостижно си събраха багажа.

Сега намигването на Фортуна бе в тяхна полза, след като в 62-ата минута на двубоя им с Украйна от последния кръг на борбата в група D на Евро 2012 топката премина с пълния си обем голлинията на английската врата, но арбитрите отново проспаха ситуацията. В резултат Англия победи с 1:0, а Украйна отпадна. Много е вероятно след случилото се УЕФА наистина да въведе чип технологията на гол линията, която да сигнализира, когато топката я е преминала.

Дори и да бе признато попадението на Девич, нещата нямаше да се променят коренно, но съдбата леко намигна на англичаните. Някак леко намигваше и на един друг английски отбор – Челси в изминалия сезон от Шампионската лига, толкова леко, че му върна за всичко, което му бе отнела и лондончани с антипатичен, защитен и катеначо стил футбол спечелиха трофея.

Англия без много да блести спечели своята група, а сега се задава четвъртфинал с Италия, в който силите са напълно изравнени. Със сигурност обаче англичаните гледат още по-напред към полуфиналите, където могат да се изправят срещу големия си съперник Германия и вече директно да имат шанс да си върнат за онова, което им се случи преди две години на Световното първенство в ЮАР.

Във футбола всичко се връща. Поне на това се убеждаваме през последните няколко месеца. Дали сега съдбата не е решила да си върне това, което взе на Англия?