Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш е на път да стане персона нон грата във Франция, след като пресата в страната го разобличи като лъжец.

Португалецът от месеци води задочен спор със селекционера на „петлите“ Дидие Дешан относно съдбата на Уго Лорис. Капитанът на френския национален отбор така и не успява да се пребори с конкуренцията на ветерана Брад Фридъл. Бившият ас на Олимпик Лион пристигна с мисълта, че ще бъде твърд титуляр, но бе изненадан неприятно от Вилаш-Боаш, който му каза, че трябва да докаже качествата си.

Затова не е чудно, че в родината на Лорис успяха да намерят доказтелство, че 41-годишният Фридъл е третиран по-специално от съотборника си. Според медиите в страната американецът е знаел предварително, че ще играе при загубата от Челси (2:4). В едно свое интервю Вилаш-Боаш бе казал, че съобщава на вратарите си кой ще пази непосредствено преди дадената срещата.

Освен това във Франция са на мнение, че единственият старт на Лорис във Висшата лига досега – срещу Астън Вила кръг по-рано – е бил, за да бъде умилостивен Дешан.