Със сигурност в Челси трябва да си зададат доста сериозно въпроса дали искат нов мениджър от другия сезон или просто трябва да сторят всичко по силите си, за да задържат Гуус Хидинк. „Сините“ може и да записаха разочароващо 1:1 срещу Стоук Сити – главно заради грешката на Тибо Куртоа – но пък мачът превърна холандския наставник в историческа фигура за Висшата лига на Англия.

Срещата беше 12-а поред без загуба за специалиста, което е рекорд на първенство за серия без поражение за новоназначен мениджър.

По този показател Хидинк изпревари бившия мениджър на Нотингам Форест Франк Кларк, който държеше постижението с 11 поредни срещи без загуба през сезон 1993/1994. Постижението на холандеца изглежда още по-впечатляващо предвид кризата, в която се намираше тима при ръководството на Жозе Моуриньо. Докато португалецът бе начело, Челси заемаше 16-ото място с 15 точки след изиграването на 16 кръга.

От идването на Хидинк досега лондончани дръпнаха до 10-ата позиция и дори имат шанс да се борят за местата, даващи право на участие в Лига Европа. След мача им от 29-ия кръг техниякт актив вече е 40 пункта, което говори достатъчно за свършената от опитния тактик работа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS