Ливърпул приключи с лятната си подготовка. Днес „червените” изиграха последния си приятелски мач срещу френския Лион, записвайки победа с 3:1. Феновете на европейския клубен шампион останаха доволни от показаното от своите любимци, но като цяло мачът в Женева започна доста стряскащо за тях.

Първи минути за Ливърпул това лято записа вратарят Алисон Бекер, който обаче ясно показа, че все още мислено е във ваканция. Именно той започна срещата, но още в третата минута направи комична грешка, след като не успя да улови елементарна топка. След нея последва и нарушение, което пък доведе до дузпа, карайки привържениците на тима да си припомнят несгодите на вратарския пост в последните години.

Разбира се, не закъсняха и шегите по адрес на Алисон, като част от феновете на „червените” вярват, че стражът все още не е изтрезнял напълно след спечелената титла в Шампионската лига. Самият мениджър Юрген Клоп призна преди няколко дни, че именно бразилецът е изпил най-много бири по време на парада по улиците на Ливърпул в началото на юни.