Вратарят на Стоук Сити Асмир Бегович разкри, че преди време е бил много близо до трансфер в Манчестър Сити. Сделката за босненеца обаче е пропаднала след уволнението на Роберто Манчини като мениджър на „гражданите“.

Стражът на „грънчарите“ от дълго време е в полезрението на водещите английски тимове, но очевидно единствено „небесно сините“ са направили по-сериозна крачка към закупуването му. Трансферът е трябвало да се случи това лято, но в края на миналия сезон Манчини бе освободен от поста си заради слабите резултати като на европейска, така и на домашна сцена.

„Като играчи ние научаваме нещата последни, затова най-вероятно агентите ни и хората от клубовете са започнали нещата без наше знание. Едва когато преговорите напреднат, ни казват и на нас“, обясни Бегович. „Колкото до Манчестър Сити – когато Манчини беше на пейката, ние бяхме много близо до споразумение.“

„Трансферът обаче пропадна по няколко причини, но най-вече заради раздялата с италианския мениджър. Дали можех да отида в Сити? Не знам, защото не съм наясно доколко напреднали са били преговорите“, уточни той.

През уикенда Бегович се превърна в петия вратар във Висшата лига, който се разписва само след 13 секунди игра. Това се случи при равенството 1:1 със Саутхемптън, когато босненецът вкара с шут от 103 метра.