Нападателят Един Дзеко все още не е футболист на Манчестър Сити. Визови проблеми пречат на финализирането на трансфера му от Волфсбург, който е на стойност 27 милиона паунда. Сити искаше до днес на обед да има подписа на играча, за да може да разчита на него за неделния мач от ФА Къп. Дзеко обаче няма нужната виза, за да остане във Великобритания.

24-годишният таран бе допуснат до Острова само за медицинските изследвания, но след това трябваше да напусне страната и да се прибере до Германия, където да оправи визата си. Затова е много съмнително, че той ще успее да се върне до днес на обед, за да бъде картотекират във Футболната Асоциация в нужния срок.

Според законите на Великобритания, за виза може да се чака до 28 работни дни, което е дори след затварянето на трансферния прозорец на 31 януари.

Проблемите с Един Дзеко пречат и на други трансфери в Ман Сити, като засега клубът не иска да предприема ходове по освобождаване на играчи, преди да е сигурен в новите. Блекбърн напира за Роке Санта Крус, но след травмата на Марио Балотели и отсъствието на Дзеко, засега Роке остава в отбора.