Шестият кръг на Висшата лига предлага два мача с особен заряд. В Лондон Арсенал приема Тотнъм в градско дерби, а в Ливърпул "мърсисайдци" приемат Евертън.

В Лонцон ще бъде интересно дали момчетата на Арсен Венгер ще успеят да победят "шпорите" и да поставят под напрежение наставника на тима Маурисио Почетино.

И двата тима не могат да се похвалят със стабилни резултати от началото на кампанията, а и играта им не е балансирана. "Артилеристите" победиха уверено като гост Астън Вила, но след това не показаха нищо срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига, отпаднаха и от турнира за Купата на Лигата у дома от Саутхемптън.

"Шпорите" направиха хикс на старта на Лига Европа срещу Партизан в Белград, успяха да победят в турнира за Купата на Лигата, но във Висшата лига имат едва 1 точка в последните си 3 срещи, а последната я загубиха от УБА и то у дома.

Ще бъде интересно на "Емирейтс" кой ще успее да надделее. Двубоят ще може да гледате по Нова Спорт от 19:30 часа и на Gong Play.

В Ливърпул въпросът е ще бъде ли голово шоу мърсисайдското дерби. През миналия сезон на "Гудисън Парк" двата тима завършиха 3:3, но в ответния мач Ливърпул разби "карамелите" с 4:0, а това беше и една от най-ефектните и ефективни победи на възпитаниците на Брендън Роджърс.

През настоящата кампания и двата тима не тръгнаха оптимистично. Ливърпул има едва 6 точки, а градския съперник с точка по-малко.

И двата състава имат проблеми със защитата. Ливърпул е допуснал 8 гола, а Евертън - 13. Тим Хайърд, който изигра отлично Световно първенство в момента има най-лошите показатели във Висшата лига.

Ливърпул вероятно ще мисли и за мача от Шампионската лига срещу швейцарците от Базел, а след успеха над Лудогорец това също ще бъде стимул, тъй като ако успее да спечели ще има 6 точки, което ще бъде отличен актив.

Дано на "Анфийлд" се случи голово шоу, а срещата може да гледате по телевизия Диема от 14:45 часа, както и на Gong Play.