Американците за пореден път доказаха, че си нямат понятие от онова, което наричат „сокър”. Това стана ясно, след като местен скаут се опитал да привлече небезизвестния Вини Джоунс в състава на ЛА Галакси, без да си има представа, че той е бивш професионалист. Случката се разиграла след благотворителен турнир в Лос Анжелис, в който се пуснал Джоунс.

Някогашната звезда на Уимбълдън, Лийдс и Уелс, сега актьор в Холивуд, се появи за участие в турнира заедно със свои приятели.

Скаутът бил толкова впечатлен от изявите на Джоунс, че след последния съдийски сигнал се опитал да го вербува, като му обещал да му уреди проби в ЛА Галакси.

Самият Вини разказа пред „Сън”: „Играех в един турнир, с отбори от по седем човека. Падахме с 0:1 в един от мачовете, затова в един момент ми писна и се изявих. Вкарвах голове отвсякъде.” След това става и по-интересно. „След мача един от главните скаути на ЛА Галакси – някакъв пич, който се казва Уорън – дойде при мен и ми каза, че имам силни крака. Той ми каза, че иска да премина проби. Аз отговорих – „Шегуваш се, приятел – закъснял си с 15 години.””

Вини и съпругата му Таня бяха в Холивуд за премиерата на новия филм на Матю Вон – „Звезден прах” в неделя.