Джетро Вилемс смята, че "свраките" трябва да вярват във възможностите си, ако искат да победят Лестър.  

Единствената победа на Нюкасъл през сезона дойде точно при визита срещу Тотнъм. Лисиците за момента заемат трета позиция, като все още нямат загуба. 3 победи, две равенства и 9 точки за футболистите на Брендън Роджърс.

Вилемс е убеден, че отборът му трябва да се чувства уверен, точно заради тази победа срещу Тотнъм дошла преди месец. Холандецът добави:

"Аз мисля, че трябва да бъдем уверени. Все пак наскоро победихме Тотнъм, които играха финал в Шампионската Лига.  

Лестър са добър отбор. Те имат много добри индивидуалности и  са гладни за успехи, но ние също. Победихме Тотнъм, не играхме лошо срещу Ливърпул и Арсенал. Да, допуснахме грешки и загубихме, но вярваме в нашия стил и цялостната философия и система на треньора. Трябва просто да следваме собствения си път. Вилемс дойде през лятото в Нюкасъл, под наем от Германския Аинтрахт. Холандецът започна последните 3 мача като титуляр и дори успя да се разпише на Анфийлд. 

Вилемс говори и затова какво е Висшата лига за него. 

"За мен Висшата лига е най-доброто първенство. Това е огромна стъпка в кариерата ми. Ще дам всичко от себе си. Харесва ми обстановката в клуба. Всички ми помагат много и се отнасят страхотно. Градът също ми допада, единственият проблем са климатичните условия. Тук времето много бързо се променя, но ще се справя с това". 

Лестър и Нюкасъл се изправят един срещу друг в неделя, 29 септември от 18.30 часа, а вие може да го гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Автор: Дилян Калинков