Почти сигурният нов мениджър на Челси Андре Вилаш Боаш ще отмъкне половината звезди на Порто в новия си клуб, пишат медиите в Англия. 33-годишният специалист скъса с тима на „драконите” вчера, след като бе активирана клаузата за освобождаването му в размер на 13,2 млн. паунда.

Вилаш Боаш се още е във ваканция, като се очаква днес представители на Челси да преговарят за личните условия на специалиста. Лондончани снощи официално потвърдиха за интереса си към младия спец.

Според информациите в Англия, Боаш ще вземе със себе си две основни фигури от щаба в Порто – кондиционния спец Хосе Мария Роча, както и скаута Даниел Соуса. Звездите на „синьо-белите” Радамел Фалкао и Жоао Моутиньо, които бяха в основата на успехите на Порто през изминалия сезон, също попадат в радара на „сините”, по настояване на Вилаш Боаш.

Президентът на Порто Хорхе Нуно Де Коща обаче реагира мигновено, като веднага след освобождаването на треньора, определи нови цени на звездите си, а именно – 26,5 млн. паунда за Фалкао и 35,5 млн. паунда за Моутиньо.