Тотнъм оттегля интереса си към полузащитника на Порто Жоао Моутиньо, тъй като цената на този играч е прекалено висока, обяви мениджърът Андре Вилаш-Боаш. В Тотнъм виждаха португалеца като вариант за заместник на Лука Модрич, за когото се очаква по-късно този месец да се премести в Реал (Мадрид). Засега обаче Моутиньо не е опция за „шпорите“, въпреки че е работил с Вилаш-Боаш.

„Трудно е да приемем техните очаквания за цена на футболиста, заяви мениджърът пред журналисти на спортната база на тима, който се подготвя за старта на Висшата лига срещу Нюкасъл. Наистина, Порто продава скъпо, но както знаете, техните футболисти наистина са добри и си струват. За нас обаче ще бъде много трудно да привлечем този играч“.

Той беше попитан дали при това положение Тотнъм няма да се насочи към Ян Мвила от френския Рен, на което той отговори: „Интересен футболист, национал. Но не мисля, че той ще се присъедини към Тотнъм. Мвила е повече дефанзивен полузащитник, а ние търсим играч-плеймейкър, ако Лука Модрич напусне“.