Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш осъди остро поведението на двамата фенове на отбора, които  хвърлиха димка по време на двубоя срещу Астън Вила (2:0), която удари по врата асистент-съдията Дейвид Брайън.

Реферът се оказа в състояние да продължи двубоя след инцидента, който се случи веднага след като играчите на гостите отпразнуваха своя първи гол в двубоя, дело на Андрос Таунсенд в 31-ата минута.

Въпреки болката обаче Брайън успя да изпълни задълженията си докрай, въпреки краткото прекъсване, докато получи медицинска помощ.

Очаква се ФА да наложи много сериозна глоба на Тотнъм, тъй като главният съдия Фил Дауд е описал подробно инцидента в доклада си.

„В никакъв случай не одобрявам случилото се. Не се радвам, че станах свидетел на това. Трябва да се избягват подобни ситуации. Такива неща нямат място във футбола. Искрено се надявам това да не се повтори на друг наш мач“, коментира португалецът.

„Ние се представихме чудесно. Ние заслужено спечелихме. Успяхме да контролираме ситуацията на терена и превъзхождаме своя съперник. Първият гол в мача ни даде още повече увереност и спокойствие“, каза още Андре Вилаш-Боаш.