Старши треньорът на Челси Андре Вилаш-Боаш похвали Джон Оби Микел за смелостта си да играе, докато баща му е в ръцете на похитители, които поискаха откуп.

Въпреки проблемите Джон Оби игра миналата седмица за Челси срещу Стоук Сити, а е обявил, че ще е на разположение и за втория кръг срещу Уест Бромич в събота. В понеделник играчът излезе с изявление по Sky Sports News, апелирайки за информация за баща си, който липсва от близо две седмици.

„Това е много чувствителна и травматична тема, много, много трудно положение”, сподели наставникът.

„Хората минават пред огромни разочарования в личния си живот и все още намират сили да играят, тъй като се чувстват добре на терена. Тогава те забравят проблемите. Играчите реагират по различни начини. Някои искат веднага да се върнат при семействата си, други предпочитат да живеят ден за ден”, сподели философски Андре Вилаш-Боаш.

„Микел е на разположение за тренировки и за мачове. Ако решим, ще играе срещу Уест Бромич. Трудно беше да му съобщим новината, но съм съгласен, че той показа невероятна психическа издръжливост”, добави още наставникът на Челси.