Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш заяви, че вратарят Уго Лорис наистина е загубил съзнание след сблъсъка с нападателя на Евертън Ромелу Лукаку, но след това французинът сам е взел решение да продължи да играе.

Евертън и Тотнъм завършиха 0:0 на „Гудисън парк“. Единственият по-интересен момент в двубоя се случи в 80-ата минута, когато в желанието си да догони едно подаване в наказателното поле на лондончани Ромелу Лукаку в крачката си нацели с коляно вратаря Уго Лорис в главата. Французинът веднага загуби съзнание, но се съвзе още преди хората от медицинския щаб да стигнат до него.

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш реши да го замени, но противно на очакванията стражът сам поиска да довърши мача и го стори. За сметка на това Лукаку бе сменен след инцидента, а телевизионните камери уловиха как върху лявото му коляно бе наложена торба с лед.

„Лорис не си спомни, че е загубил съзнание. Той сам реши да продължи да играе и настоя да не го сменям“, коментира Вилаш-Боаш.

„След инцидента веднага казах на Брад Фрийдъл да загрява и да бъде готов да влезе в игра, но Лорис показа, че е готов да продължи да играе“, каза още мениджърът на Тотнъм.