Астън Вила постигна много трудна, но в същото време и много ценна победа с 2:1 над Лестър в мач от 15-ия кръг на Премиършип. По този начин Вила записа важни три точки в борбата си в долната половина на таблицата, докато „лисиците“ останаха на последна позиция в класирането.

Мачът започна отлично за гостите, които в 13-ата минута откриха резултата чрез Леонардо Улоа. Аржентинецът бе на точното място в точното време, за да чукне топката във вратата след изстрел на Марес, избит колебливо от Брад Гузан.

Все пак бирмингамци изравниха само 4 минути по-късно. Ашли Уестууд центрира перфектно от фаул, а Киърън Кларк скочи най-високо в малкото наказателно поле, за да вкара с глава в горния ляв ъгъл.

До края на полувремето опасностите почти липсваха, но Вила увеличи оборотите в началото на втората част. В тези минути домакините пропуснаха няколко добри възможности чрез Том Клевърли, Кристиан Бентеке и Габриел Агбонлахор.

Логичното все пак се случи в 71-ата минута, в която отличен пас по въздуха на Бентеке намери Алън Хътън в наказателното поле, а бранителят с прецизен изстрел реализира за 2:1.

В последните минути на мача Бентеке и Кларк пропуснаха нови възможности за Вила, което доведе до напрегнати заключителни моменти на мача за домакините. Те все пак удържаха крехкия си аванс и завоюваха победата, а това бе и петият им пореден мач без загуба в Премиършип.

Гостите завършиха двубоя и с човек по-малко, след като Пол Кончески бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение.

В класирането Вила се изкачи на 13-о място с 16 точки, докато Лестър запазва последната 20-а позиция с актив от 10 точки.