Астън Вила направи оферта за седем милиона паунда за полузащитника на Уест Хем Найджъл Рио-Кокър. Според английските медии, мениджърът на тима от Бирмингам следи изявите на младежкия национал вече няколко месеца. Сега той е решил да демонстрира интереса си, като предложи сериозна сума за халфа, който струваше на „чуковете” едва 500000 преди три години.

Рио-Кокър бе спряган за трансфер в Нюкасъл, като част от сделката, която щеше да изпрати Скот Паркър на „Ъптън Парк”. Най-вероятно тази размяна отпада от плановете на Нюкасъл, тъй като там вече си осигуриха заместник на Паркър в лицето на Джоуи Бартън, подписал днес.

Агентът на Рио-Кокър Тони Финеган е оптимист за развитието на трансфера на своя клиент в Астън Вила. „Това, което се пише, не е далеч от истината, но в момента не знаем много повече.”

Самият Найджъл Рио-Кокър смята, че на всяка цена трябва да напусне Уест Хем, тъй като „иска да играе на място, където се чувства желан”.

В Астън Вила обаче има доста сериозен брой полузащитници, сред които и българският национал Стилиян Петров. Ако трансферът на Рио-Кокър се осъществи, той ще бъде един от основните конкуренти на Стенли за титулярно място на „Вила Парк”.