Какво ли не правят вече хората, заради любимците си. Поредният пример е свързан със семейство Бекъм. В Olympia Theatre в Дъблин бе поставен спектакъл, озаглавен “МакБекс” (“MacBecks”), в който се разказва най-вече за взаимоотношенията на английския футболист и неговата съпруга Виктория.

За самия проект се разшумя в средата на 2008 година, но премиерата му се състоя наскоро. Сюжетът на спектакъла напомня много на пиесата на Уилям Шекспир “Макбет”, но по думите на един от авторите тя е много далеч от знаменитата трагедия: “Всички са наясно, че ако изляза в Дъблин и купя 50 списания, те ще бъдат в 40 от тях. Те са истински световен феномен.”

В театралния афиш на “МакБекс” се твърди, че в пиесата може да се видят “язвителни, развлекателни, сексуални и футболни сцени”, които са съпроводени от много музика.
Освен главните герои в спектакъла има и други персонажи като момичетата от Spice Girls, мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън, нападателя на клуба Уейн Рууни и Свен Йордан Ериксон.

Актьорът Пол Рейд, който играе ролята на Дейвид Бекъм, смята, че спектакълът представя по достойнство образа на футболиста, без в никакъв случай да се опитва да го осмее.

Създателите на “МакБекс” са изпратили покани за играча и Виктория, но те така и не отговорили, както подобава добрият тон.

Още любопитни новини четете тук!