Патрик Виейра подкрепи своя бивш съотборник в Интер Марио Балотели, като сподели, че той може да стане един от най-добрите нападатели в света, но трябва да се поучи от грешките си в миналото.

Виейра предупреди 20-годишния футболист, че тепърва трябва да работи здраво за отбора. „Да, няма съмнение, че той може да стане един от най-добрите нападатели в света. Потенциалът и качествата са налице. Разбира се, Марио е правил грешки в Интер и трябва да се поучи от това и да се подобри. Това е важното, той е на верния път”, заяви французинът.

„Той е млад и решен да учи. Просто трябва да се фокусира върху играта. Той е класен нападател, който вкарва голове за забавление. Той е човек, който знаеш, че ще стреля 10 пъти, ще уцели целта 9 пъти и ще вкара 8 гола. Но понякога това не е достатъчно да направиш кариера. Ако той иска да е един от топ нападателите в света, той трябва да работи по-здраво отколкото сега. Премиършип изисква да работиш повече без топка. Той трябва да работи и ако го направи, ще бъде една от големите изненади в Премиършип”, допълни Виейра.