Футболистът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич каза, че за него ще бъде чест, ако му бъде предложена капитанската лента на „червените дяволи”.

26-годишният сърбин изведе английските шампиони в срещата реванш с Динамо Киев в Шампионската лига миналия месец. Оттогава е считан за евентуалния наследник на Пол Скоулс и Райън Гигс.

Въпреки че има голямо желание да бъде капитан на Юнайтед Видич призна, че не очаква тази чест да му се случи скоро: „Ще бъдa изключително щастлив, ако ми се окаже тази голяма чест, особено в този клуб, но трябва да призная, че това не е нещо, към което съм се прицелил.”

„Да бъдеш капитан разбира се означава много за всеки един футболист. Но аз играя играта си, и дали съм капитан или не, не променя това, което правя на терена”, призна още той.

„Преди гледах как Гигс и Скоулс играят заедно за Манчестър, а сега тренирам с тях всеки ден – това ме кара да се чувствам невероятно. Райън е просто страхотен – истински професионален футболист и голям човек и приятел. Пол обича играта изключително много – обожава да усеща топката в краката си. Изпитва голямо удоволствие да подава, разбира се да вкарва голове, дори да влиза в единоборства”, сподели още бранителят.