Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич изказа своите симпатии към футболът, който демонстрират двата финалисти в Шампионската лига – Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Сръбският национал заяви, че „червените дяволи“ трябва внимателно да анализират как германците успяха да се справят със сочените за фаворити Барселона и Реал Мадрид.

„Байерн заслужава похвали“, заяви 31-годишният бранител. „Според мен играят много добър футбол. Те действат като един и затваряха много бързо играчите на Барселона, придвижвайки се на групи. Трудно е да се играе срещу такъв тим. Дортмунд игра по подобен начин срещу Реал и показа тенденцията в германския футбол.“

„Смятам, че можем да се поучим от това. Може би това е пътят, който другите отбори трябва да следват, за да се подобрят. През последните години хората гледаха към Барселона и казваха, че така трябва да се играе. Ако забележите как играят Байерн и Дортмунд в момента, няма как да пропуснете колко усилия хвърлят като отбор и индивудалности и че това им носи успех“, завърши Видич.