Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич препоръча на Уейн Рууни да остане на „Олд Трафорд“, ако „иска да печели още трофеи“. Английският национал е трансферна цел номер едно за лондонския Челси и Жозе Моуриньо, но към този момент „червените дяволи“ са категорични, че нападателят не се продава.

Рууни обаче не крие желанието си да напусне в посока „Стамфорд Бридж“, като най-вероятно трансферната сага ще се реши в последните часове на прозореца.

Видич обаче посъветва съотборника си да остане в „най-големия клуб в света“.

„Рууни се намира в най-добрия клуб в света. Има прекалено много спекулации дали ще остане или ще си тръгне. Преди четири години се намирах в същата позиция. Хората казваха, че ще напусна в момента, в който аз все още бях тук и се наслаждавах на футбола си“, коментира Видич.

„Вярвам, че Манчестър Юнайтед е най-големият клуб в света и мисля, че няма причина, за да напуска. Очакваме сезона с нетърпение и винаги искаме да печелим трофеи“, каза още той.

Вчера Юнайтед спечели първата си купа – Къмюнити шийлд след победа с 2:0 над Уигън във финала.

„Определено искахме да я спечелим и показахме добра игра. Всичко опира до печеленето на трофеи, до борбата за тях. Не винаги можеш да печелиш, но ние сме шампиони на Англия. Знаем колко е трудно да защитиш титлата си, но ще дадем най-доброто от себе си“, каза още сръбският защитник.