Неманя Видич официално потвърди, че се отказва от националния отбор на Сърбия, като посочи идентични причини, които отказаха съотборника му в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов от представителния тим на България.

Видич има 56 мача за страната си, като има и два гола. Той заяви на специална пресконференция, че е разочарован от критиката на пресата и обществеността към неговото отношение към националния.

„Искам да информирам обществеността и спортните фенове, че след като обмислих, с неохота, реших да кажа сбогом на националния отбор на Сърбия”, заяви Видич пред сайта на Сръбската футболна асоциация.

„Основната причината за това решение е, че от много време, особено след последната ни евроквалификация, че медиите, а и хората като цяло, критикуват отношението ми към националния отбор. Въпреки че играех за Сърбия с контузия и често в разрез с желанията на клубния ми отбор”, каза още бранителят.

„Изказвам благодарности към феновете, към треньорите и съотборниците, с които съм работил в последните 10 години. Чувствам, че е идеалният момент за мен да се откажа от националния, и да дам път на младите”, допълни Неманя Видич.