Пред 85 495 зрители на стадион "Уембли" в Лондон в приятелски мач по футбол Франция победи Англия с 2:1. Това е четвърта поредна победа за френския национален отбор под ръководството на новия селекционер Лоран Блан, като три от тях са в квалификациите за Евро 2012. Т

ака французите повториха подвига си от 1999 година, когато също победиха своя стар съперник на стадион "Уембли". "Петлите" откриха резултата в 16-та минута, когато след двойно подаване между Флоран Малуда и Карим Бензема нападателят на Реал Мадрид изпрати топката в мрежата на домакините. Това бе 11-тият гол на Карим Бензема в 32 мача с националната фланелка на Франция.

Вторият гол за Франция падна в 55-та минута след отлична колективна акция, завършена от Матийо Валбюена. В 85-та минута Питър Крауч смени Стивън Джерард, а една минута след това Крауч се възползва от центриране на Ашли Йънг и намали на 1:2.

Английският селекционер Фабио Капело използва двама дебютанти - нападателя Анди Карол и полузащитника Джордън Хендерсън, а нападателят Джей Ботройд също дебютира в английския национален отбор, след като смени Анди Карол. Фабио Капело обаче бе лишен от услугите на основни играчи като Уейн Руни, Франк Лампард, Джон Тери и Ашли Коул.