За феновете на Арсенал може би е било изключително трудно да овладеят емоциите при турбулентния обрат от 0:4 до 7:5 срещу Рединг, но на играчите на терена също не им бе леко.

Двама от французите в тима – новата покупка Оливие Жиру и младокът Франсис Коклен – дотолкова се объркаха, че забравиха какъв е регламентът в турнира за Купата на Лигата. А именно, че с изключение на полуфиналите всеки кръг се играе в една среща, като при равенство в редовното време следват продължения, а при нужда победителят се определя чрез изпълнение за дузпи.

Жиру и Коклен обаче очевидно останаха с впечатлението, че при 4:4 след 90 минути игра ще има преиграване (каквито са правилата в турнира за ФА Къп). Затова след последния съдийски сигнал, те отидоха при своите фенове и им хвърлиха фланелките си.

Недоразумението обаче бе изчистено след намесата на техен съотборник, който им обясни, че предстоят още 30 минути игра, а пък привържениците на „артилеристите“ им върнаха екипите с готовност.

Оказва се обаче, че свят се е завил не само на двамата французи, но и на коментаторите от „Скай Спортс“, които пък на свой ред обявиха, че „топчиите“ продължават в следващия кръг заради повече голове на чужд терен.