Отборът на Арсенал постигна минимална победа с 1:0 над Уест Бромич Албиън в мач от 37-ия кръг на Висшата лига. На „Емиратс“ в Лондон, домакините бяха значително по-добрият тим и логично стигна до успеха. Единственият гол в срещата бе дело на Оливие Жиру през първата част.

Мачът бе без особено значение за „артилеристите“, които си гарантираха участие в квалифиакциите на Шампионската лига още вчера, след като прекият конкурент за място в четворката – Евертън, допусна загуба с 2:3 от Манчестър Сити.

Френският голмайстор на „топчиите“ се разписа с глава след центриране от Корнер на Санти Касорла още в 14-ат минута. Футболистите на Уест Бром също имаха своите шансове, но Сайдо Беранио, Морган Алмафитано и Виктор Аничебе пропуснаха от удобни позиция.

Победата на Арсенал можеше да бъде доста по-изразителна, но късметът бе на стараната на гостите. Месут Йозил и Лукас Подолски бяха много близо до попадение, но изстрелите им спряха в гредата.

С успеха си Арсенал събра актив от 76 точки и твърдо заема четвъртата позиция във временното класиране. „Дроздовете“ са 16-ти, на четири точки от зоната на изпадащите.