Ромелу Лукаку все още е неизвестно име за широката футболна общественост, но в последните месеци това е най-актуалният млад талант в Европа. Нападателят на Андерлехт, който е едва на 16 години, вече има 8 гола за първия отбор на белгийския гранд, което привлече вниманието на редица европейски грандове. Челси, Манчестър Юнайтед, Милан, Барселона и Арсенал са само част от всички отбори, които желаят да привлекат вундеркинда.

Ромелу Лукаку е роден на 13 май 1993 година в Антверп и има конгоански корени. Дебютът му в професионалния футбол е на 24 май 2009 година в шампионатен мач срещу Стандарт Лиеж. Считаният за „новия Дидие Дрогба” футболист сключва първия си професионален договор само 11 дена по-рано, когато става на 16. Контрактът му с Алдерлехт е до 2012 година. Лукаку вече има 14 мача на сметката си, в повечето от които влиза като резерва и има впечатляващия актив от 8 гола.

Кариерата на младока като юноша пък е повече от впечатляваща, тъй като той има повече голове отколкото мачове. За ФК Брюксел Лукаку вкарва 68 пъти в 68 мача, след което преминава в Андерлехт, където е с актив от 121 гола в 88 мача. Само на 15 години, Лукаку отбелязва 26 гола в 17 мача срещу футболисти с 4 години по-големи от него за дублиращия отбор на Андерлехт. Той вече е и в младежкия национален отбор на Белгия, където реализира гол още в дебюта си.