Звездата на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт донесе трите точки на „шпорите” при победата с 2:1 над Блекбърн. Холандецът реализира двата гола, донесли успеха на гостите, в мача от 9-я кръг на английската Висша лига. По този начин Тотнъм вече е на 5-а позиция в подреждането с 16 точки, с една повече от Ливърпул, който вчера завърши 1:1 с Норич Сити.

Още в 15-та минута на срещата „шпорите” поведоха в резултата. След бърза контраатака, преминала през Емануел Адебайор и Кайл Уокър, Ван дер Ваарт получи топката и от наказателното поле стреля за 1:0.

В 27-та минута обаче домакините се върнаха в мача. Аржентинският плеймейкър Мауро Формика реализира за 1:1, след като защитата на гостите не успя да изчисти центрирана топка в наказателното поле.

След почивката обаче играчите на Хари Реднап взеха своето. Тотнъм получи търсените три точки след втори гол на Ван дер Ваарт в 52-та минута, който реализира в мрежата на Блекбърн след асистенция на Беноа Асу-Екото. Холандският нападател стреля точно от дъгата на наказателното поле за крайното 2:1

След спечелените три точки Тотнъм заема 5-а позиция в подреждането, докато Блекбърн остава закотвен на дъното с едва 5 точки в актива си.