Манчестър Юнайтед постигна първи успех в Шампионската лига през новата кампания, след като победи като гост с 1:0 Валенсия. Димитър Бербатов поведе атаката на англичаните и остана на терена до 85-та минута. Секунди след като българинът бе заменен „червените дяволи” успяха да стигнат до победния гол.

В другия мач от Група C Бурсаспор с Димитър Иванков на вратата загуби с 0:1 гостуването си на Рейнджърс. Единственото попадение за шотландците вкара Стивън Нейсмит в 18-та минута.

На „Местая” в Испания, Бербатов не успя да покаже най-доброто от себе си като на два пъти пропусна от изгодни позиции. Още в четвъртата минута бившият национал на България премина като на парад през трима и с далечен удар извън наказателното поле стреля, но топката мина покрай гредата. В 57-та минута пък пое добре топката в среда на терена, проби през защитник на домакините, влезе по диагонала в наказателното поле, стреля, но ударът му бе спасен.

В 17-та минута, домакините направиха страхотен пропуск, след като при едно центриране в наказателното поле Ван дер Саар увисна, топката отиде на главата на Роберто Солдадо, който обаче не я чакаше и я прати високо над вратата. Както през първото полувреме, така и през второто играчите на Валенсия бяха по-активният тим и можеха да стигнат до гол, но не успяха да се възползват докрай от своите положения.

В 85-та минута Бербатов бе заменен от Федерико Македа. В същата минута, именно Македа и влезлия на мястото на Андерсон Хавиер Ернандес направиха страхотна атака, италианецът пусна към Чичарито, който пое пред наказателното поле, напредна две крачки стреля прецизно и вкара за 1:0.

Така, след равенството с Рейнджърс на „Олд Трафорд” в първия кръг на групите, Юнайтед записа първи успех в Шампионската лига от началото на сезона. „Червените дяволи” заеха първо място в потока си като са с четири точки. Толкова има и Рейнджърс. Бурсаспор на Иванков остана на последното място с 0 точки, а Валенсия е трети с 3 точки.