Уест Хем победи като домакин Тотнъм с 2:0 в първия мач от 37-ия кръг на Висшата лига. С успеха си "чуковете" си гарантираха и на теория оставането във Висшата лига, докато "шпорите" намалиха сериозно шаносвете си да се класират в Лига Европа за сметка на Евертън.

Лондонското дерби започна кошмарно за символичните гости от Тотнъм, които до почивката вече губеха с два гола, единият от които автогол, а в 25-ата минута останаха и с човек по-малко.

Адебайор пропусна първата възможност в началните минути за "шпорите", но гостите загубиха инициативата след червения картон на Йонес Кабул. Защитникът се оказа последен човек при една от контраатаките на Уест Хем и бе принуден да фаулира устремилия се към вратата Стюърт Даунинг.

Юго Лорис спаси последвалия пряк свободен удар, но бе безпомощен, когато неговият съотборник Хари Кейн заби топката в собствената си врата в 27-ата минута след удар на Анди Керъл. Изстрелът на нападателя на "чуковете" щеше да излезе в аут, но контактът с главата на Кейн пренасочи топката към мрежата на Тотнъм.

В 36-ата минута Тейлър опита късмета си с нисък удар от 10-ина метра, но Лорис бе на мястото си и спаси.

Френският страж обаче отново нямаше какво да направи в 44-ата минута, когато при пряк свободен удар стената го подведе. Паулиньо и Адебайор се предпазиха от топката и позволиха тя да мине през тях при изстрел на Даунинг. Така отборът на Уест Хем поведе с 2:0 без да е имал особено игрово превъзходство.

С 10 души на терена Тотнъм не успя да вкара и след почивката. Напротив, вратарят на тима Юго Лорис с напредването на времето се превръщаше в герой. Той отново спаси своите в 50-ата и 56-ата минути, когато Даунинг и Нолан отново тестваха качествата му.

На отсрещната врата Адриан не бе убедителен и след час игра Тотнъм можеше да намали, но изпуснатата от стража топка след центриране на Ериксен излезе в корнер.

Лорис отново трябваше да се намесва решително след задната ножица на Стюърт Даунинг, а в последните минути съдията Фил Дауд подмина дузпа за Тотнъм след игра с ръка в наказателното поле на Тейлър.

В крайна сметка резултатът от първата част се запази до края и Уест Хем грабна трите точки. С тях тимът се изкачи до 12-ата позиция с 40 точки. Тотнъм пък е шести с 66.