Тотнъм завърши с победа турнето си в САЩ и Канада. „Шпорите“ надделяха с 2:0 срещу Чикаго Файър в мач, който се игра на „Тойота Парк“. Головете за лондончани реализира Хари Кейн и Аарън Ленън.

ВИДЕО ОТ УСПЕХА НА ТОТНЪМ ВИЖТЕ ТУК!

В предишните две контроли Тотнъм завърши наравно 3:3 срещу Сиатъл и победи с 3:2 Торонто.

Тотнъм поведе още в 5-та минута на мача срещу Чикаго, след като Люис Холтби асистира за попадението на Хари Кейн.

Чикаго можеше да изравни резултата в 25-та минута, когато Мат Уотсън се опита да изненада Брад Фрийдъл с далечен удар, но американският вратар бе на мястото си и спаси.

Ерик Ламела изигра поредния си силен мач от подготовката на Тотнъм. Той на два пъти бе близо до това да се разпише. В 30-та минута пред него се откриха два последователни шанс, но вратарят на Чикаго Шон Джонсън демонстрира класа и спаси.

В 56-та минута Кристиан Ерикесен намери с отличен пас Аарън Ленън, който стреля от воле, но резервният вратар на Чикаго Кайл Рейниш реагира добре и спаси.

Тотнъм отбеляза втория гол в срещата в 84-та минута, когато Роберто Солдадо подаде към Аарън Ленън, който преодоля Джон Кенеди Уртадо, след което финтира и вратаря Рейниш, за да оформи крайния резултат в срещата.

„Шпорите“ можеха да стигнат и до класически успех в 87-та минута, но Рейниш успя да отрази много опасен далечен удар на Ериксен.

Тотнъм: Фрийдъл (78' МакГий) – Уолкът (46' Ноутън), Доусън, Великович (80' Фредерикс), Роуз (46' Дейвис) – Капу, Мейсън – Холтби (64' Фалке), Ламела (46' Ериксен), Таунзенд (46' Ленън) – Кейн (46' Солдадо).