Тотнъм победи Саутхемптън с 3:2 в страхотен мач от 17-тия кръг на Висшата лига. По този начин временният мениджър на „шпорите“ Тим Шерууд записа първа победа още в първия си мач начело на клуба в Премиършип.

Двубоят между двата тима от горната половина на таблицата бе от доста високо ниво, атаките пред двете врати се редуваха една след друга и съвсем закономерно се стигна до цели 5 попадения.

Резултатът бе открит от домакините в 13-та минута. Тогава Дани Фокс подаде добре към Адам Лалана и от границата на наказателното поле капитанът на „светците“ вкара за 1:0 с отличен удар по земята.

В 25-та минута върнатият в отбора Емануел Адебайор изравни по великолепен начин. Тогоанецът подаде на тъчлинията към Роберто Солдадо. Оттам испанецът по великолепен начин намери своя съотборник, който в наказателното поле се пребори с двама съперникови играчи и акробатично с крак засече за 1:1.

При този резултат дойде и почивката, а 10 минути след подновяването на играта Тотнъм осъществи пълен обрат заради автогол на Йос Хойвелд. Бранителят на Саутхемптън опита да изчисти остър пас по земята в наказателното поле, но вместо това вкара топката в собствената си врата.

5 минути по-късно обаче резултатът отново бе изравнян. Лалана получи топката и много хитро я подаде на Рики Ламбърт, за когото не бе проблем да реализира в опразнената врата за 2:2.

Голеадата продължи и в 64-та минута отново Адебайор бе точен за 3:2, което се оказа и победното попадение в мача. След грешка в отбраната на домакините, тогоанецът стигна до топката и с точен удар я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата, за да донесе трите точки на своя отбор.

В класирането Тотнъм е на седмо място с 3 точки, а Саутхемптън е 9-ти с 24.