Въпреки добрите изяви на своя вратар Николай Михайлов, Твенте загуби с 1:4 гостуването си на Интер в мач от група А на Шампионската лига. В другата среща от групата еврошампионът Интер се справи категорично с 4:0 срещу Вердер Бремен.

В Лондон Михайлов изигра 90 минути, като спаси доста положения пред своята врата, включително и дузпа на Рафаел ван дер Ваарт. Съдията Тере Хауге обаче свири още две дузпи за „шпорите”, реализирани от Роман Павлюченко. Ван дер Ваарт пък се реваншира за пропуска като откри резултата в мача.

В началните минути на мача Михайлов на няколко пъти се прояви много добре и се справи с домакинския натиск. В 40-та минута Питър Крауч бе повален в наказателното поле и Хауге отсъди първата си дузпа в мача. Зад топката застана Ван дер Ваарт, чийто удар обаче бе отразен блестящо от българския национал.

Още в началото на второто полувреме холандецът все пак откри резултата. Крауч свали топката с глава за своя съотборник, който с мощен удар вкара във вратата на Михайлов.

Само три минути по-късно дузпа за Тотнъм бе реализирана от Павлюченко, който вкара за 2:0.

В 57-та минута Твенте се върна в мача след гол на Нацер Чадли, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на Тотнъм и реализира за 1:2.

Ван дер Ваарт пък остави „шпорите” с човек по-малко след грубо нарушение срещу Росалес, което му донесе втори жълт картон.

Павлюченко обаче донесе успокоение за домакините след втория си гол от дузпа в мача. Руснакът хладнокръвно копна топката пред погледа на Ники Михайлов.

3 минути преди края на мача Гарет Бейл реализира четвърти гол в мрежата на българина, след като бе изведен в удобна позиция и стреля покрай тялото на Михайлов.

В Милано Интер реши мача още през първото полувреме, когато отбеляза три гола. В 21-та минута Самуел Ето’о откри резултата след асистенция на Естебан Камбиасо.

Само 6 минути по-късно отново Ето’о удвои преднината на своя отбор. След пас на Лусио, камерунецът брилянтно овладя топката, премина през Прьодъл и Мертезакер, след което стреля под плонжа на Вийзе за 2:0.

В 34-та минута Уесли Снайдер се справи с Мертезакер и с прецизен удар в наказателното поле направи преднината на своя отбор класическа.

След като поведоха с 3:0, „нерадзурите” спокойно доиграваха мача в спокойно темпо и с по-сериозно внимание за защитните си действия. Те дори успяха да реализират четвърти гол в 81-та минута, когато Самуел Ето’о бе изведен отлично от Снайдер, прехвърли Вийзе и оформи своя хеттрик, с което направи и крайното 4:0.

В класирането Интер и Тотнъм имат по 4 точки, като „нерадзурите” са с по-добра голова разлика. Вердер и Твенте пък остават с по една точка.