Отборът на Тотнъм продължава с възхода си под ръководството на новия си мениджър Тим Шерууд. „Шпорите“ записаха пети пореден успех като гост в лигата, побеждавайки Суонси на „Либърти стейдиъм“. Лондончани не срещнаха сериозни трудности и надделяха с 3:1 в Уелс.

През първото полувреме падна едно от попаденията в мача и то бе във вратата на домакините. Тотнъм поведе в резултата в 35-ата минута, когато Емануел Адебайор се разписа с глава след центриране отдясно. Преди това Вилфред Бони и Джонджо Шелви имаха шанс за „лебедите“, но късметът не бе на тяхна страна.

През втората част гостите от Лондон показаха още по-добра игра и логично стигнаха до нови два гола. Осем минути след подновяването на играта Чико бе принуден да си отбележи автогол, след като не успя да прецени добре центриране в малкия пеналт.

В 71-ата минута Емануел Адебайор реализира втория си го в срещата, правейки резултата класически. Тогоанецът бе изведен сам срещу вратаря на Суонси и нямаше как да сгреши. Минута преди това Муса Дембеле пропусна друга стопроцентова възможност за гостите.

Все пак Суонси съумя да намали резултата чрез Вилфред Бони в 78-ата минута, но това се оказа всичко в мача.

С поредните си три точки Тотнъм се изкачи на пето място във временното класиране, изравнявайки се с четвъртия Ливърпул. И двата тима имат актив от по 45 точки. Суонси е 15-ти с 21 пункта.

По-късно тази вечер е дербито от кръга в Англия между Челси и Манчестър Юнайтед. Утре тимовете на УБА и Евертън ще приключат 22-ия кръг в Премиършип.