Тотнъм победи с 3:2 Манчестър Юнайтед пред пълните трибуни на „Олд Трафорд“ в мача от 6-ия кръг във Висшата лига. Първата домакинска загуба на „червените дяволи“ от началото на сезона дойде след изключително слаба игра в защита. Домакините имаха на три пъти сериозни претенции за дузпи, но те бяха подминати от главния рефер Крис Фой.

Сър Алекс предпочете да остави Уейн Рууни на пейката в началото на мача, като в нападение Юнайтед излезе с Робин Ван Перси и Шинджи Кагава, а зад тях с Пол Скоулс и Райън Гигс.

Селекцията на Андре Вилаш-Боаш пък тръгна с нелеп гол от съблекалнята. В 3-та минута добре в атака се включи Ян Вертонген, той стреля в наказателното поле, топката пък рикошира в ръката на тръгналия да прави шпагат Джони Еванс, излъга Андрес Линдегаард, и влезе за 1:0 в полза на гостите.

ВИДЕО: Тотнъм разкри Юнайтед насред Манчестър

източник: снимки: Reuters

В 32-та минута пък Гарет Бейл показа изключителната си скорост, мина на парад през оставения му коридор от бранителите на Юнайтед, Рио Фърдинанд през цялото време тичаше на една крачка зад Бейл, който в крайна сметка стреля и вкара за 2:0.

ВИДЕО: Тотнъм разкри Юнайтед насред Манчестър

източник: снимки: Reuters

Първата изключително сериозна претенция на домакините за 11-метров наказателен удар дойде в 43-та минута. Нани получи в наказателното поле, където бе държан за фланелката от Вертонген, португалецът дори бе свален на тревата, но Крис Фой си замълча.

На почивката сър Алекс реагира и пусна на мястото на Гигс - Рууни. Тази смяна даде своя ефект и атаката на Юнайтед се раздвижи. Нападателят в 51-та минута центрира отлично от дясното крило, а в наказателното поле Нани засече за 1:2.

ВИДЕО: Тотнъм разкри Юнайтед насред Манчестър

източник: снимки: Reuters

В ответната атака – в 52-та минута – обаче, „червените дяволи“ отново показаха безобразна игра в отбрана, а от нея се възползва Клинт Демпси, който вкара за 3:1 в полза на Тотнъм.

В 53-та минута Шинджи Кагава вкара прекрасно попадение. Той получи с гръб на границата на наказателното поле, завъртя се с едно докосване и с техничен удар вкара на Брад Фридъл за 2:3.

ВИДЕО: Тотнъм разкри Юнайтед насред Манчестър

източник: снимки: Reuters

Малко след това, в 59-та минута, дойде и втората претенция на домакините за дузпа. Кагава падна в наказателното поле след единоборство с Кайл Уолкър, но Крис Фой отново подмина ситуация. Само две минути по-късно Рууни стреля превъзходно от пряк свободен и нацели страничния стълб на Брад Фридъл.

Робин Ван Перси вкара в 63-та минута, но попадението му, справедливо бе отменено заради засада. Само две минути по-късно пък Юнайтед отново претендира за дузпа. Топката тупна в тревата, след което се удари в ръката на Сандро неволно. Въпреки това така играчът на „шпорите“ така овладя топката, за да може след това да я изчисти.

Юнайтед продължи да натиска, търсейки поне равенството, а добри положения пропиля отново Ван Перси. В 85-та минута Майкъл Карик игра с глава, а топката се удари в напречната греда зад Брад Фридъл.

Към края на срещата първо Дани Уелбек смени Кагава, а в продължението Хавиер Ернандес смени Рио Фърдинанд. Това обаче не даде резултат и „червените дяволи“ загубиха.

След поражението, Манчестър Юнайтед се смъкна на 3-то място с актив от 12 точки, на 1-а зад Евертън и на 4-и зад лидера Челси. Тотнъм пък се изкачи до 5-то място във временното класиране с 11 точки.


M2-3T www.fasthighlights.com by fasthighlights2013