Тотнъм запази всичко шансове да завърши сезона в топ 4, след като постигна повече от категорична победа с 4:1 при гостуването на Болтън в отложен мач от 34-я кръг на Премиършип. По този начин Болтън се приближи до изпадане от английския футболен елит.

Фабрис Муамба изгледа срещата от трибуните на „Рийбок Стейдиъм“. Халфът се възстановява след инфаркта, който получи по време на мача с "шпорите" за ФА Къп през март. Възстановяването на Маумба върви много добре, а специалистите дори предвиждат, че той ще може отново да играе футбол.

В 12-та минута Бейл стреля отдалеч, след което Богдан не се намеси много убедително, но при добавката Ван дер Ваарт изпусна да се разпише от близко разстояние. Пет минути по-късно Ленън подаде към Адебайор, който стреля, но прати топката над напречната греда в аут.

Тотнъм поведе с 1:0 в 37-та минута, когато Ван дер Ваарт подаде към Модрич, който с чудесно изпълнение прати топката във вратата на Богдан.

Болтън успя доста изненадващо да изравни резултата в 51-та минута, когато след многоходова комбинация топката стигна до Рио-Кокър и той преодоля Фрийдъл за 1:1.

Тотнъм поведе с 2:1 в 60-та минута, когато след бърза контраатака Бейл подаде към Ван дер Ваарт и той не сбърка да даде отново аванс за Тотнъм.

Минута по-късно „шпорите“ отбелязаха трети гол, когато Модрич подаде към Ленън, а той продължи към Адебайор, който не сбърка за 3:1.

Тотнъм отбеляза четвърти гол в срещата в 69-та минута, когато Бейл подаде към Адебайор, който на празна врата не пропусна да отбележи своя втори гол в срещата.

Тотнъм продължава да заема четвърто място с актив от 65 точки, а Болтън остава на осемнадесета позиция с 34 точки и се намира в зоната на изпадащите.


szólj hozzá: Bolton 0-1 Tottenham
szólj hozzá: Bolton Spurs 1:1 Reo Cocker
szólj hozzá: Bolton Tottenham 1:2 VdV
szólj hozzá: Bolton Spurs 1:3 Adebayor
szólj hozzá: Bolton Tottenham 1:4 Adebayor