На своя „Уайт Харт Лейн“ Тотнъм не срещна особени трудности срещу опашкаря Блекбърн и го победи с 2:0 в среща 36-ия кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ се възползваха максимално от изненадващото поражение на Нюкасъл като гост на Уигън (0:4) и се върна в зона „Шампионска лига“.

Футболистите на Хари Реднап очаквано доминираха през целия двубой, но стигнаха само до две попадения във вратата на Пол Робинсън. Рафаел ван дер Ваарт откри в 22-ата минута след подаване на уелската звезда Гарет Бейл.

Голът на успокоението за домакините падна 15 минути преди края и бе дело на избрания за най-добър млад играч в Англия през сезона Кайл Уолкър. Десният бек на „шпорите“ се разписа след уникално изпълнение на пряк свободен удар на около 30 метра от вратата на Робинсън.

Със спечелените 3 точки Тотнъм събра 62 точки, колкото има и Нюкасъл, но изпревариха „свраките“ в битката за 4-ото място заради по-добри показатели в преките двубои. Блекбърн остава на предпоследната 19-а позиция с 31 точки 2 кръга преди края.


szólj hozzá: Tottenham Blackburn 2:0 GOALS