Тотнъм стигна до пълен обрат срещу последния в класирането Съндърланд и го победи у дома с повече от убедителното 5:1. Така "шпорите" отново са в битката дори за Топ 4.

Лондончани изоставаха с 0:1 още в 17-ата минута след гол на Лий Кетърмол за "черните котки". Той вкара първия си гол за тима, възползвайки се от грешка на Влад Кирикеш, който не върна добре към Юго Лорис и на празна врата халфът на Съндърланд откри.

Хари Кейн можеше да изравни за "шпорите" малко след това, но Вито Маноне спаси. Все пак Емануел Адебайор изравни в 28-ата минута след асистенция на Кристиан Ериксен.

До почивката нови попадения не паднаха, въпреки че и двата тима имаха шансове за това. Вратарите обаче се справиха подобващо.

След почивката Тотнъм направо съсипа съперника си. Пълният обрат беше факт още в 58-ата минута. Тогава Хари Кейн вкара първия си гол с екипа на "шпорите".

Той получи много хубав пас от Кристиан Ериксен и от близка дистанция не остави шансове на Маноне за 2:1.

Домакините обаче не приключиха до тук и довършиха съперника си в края. В 77-ата минута резултатът стана вече 3:1 и всичко приключи.

Тогава беше ред на Ериксен да се разпише след две асистенции. Той получи пас от Насер Шадли и с хубав удар вкара третото попадение.

До края играчите на Съндърланд нямаха съпротивителни сили и инкасираха още две попадения. В 86-ата минута стана вече 4:1, като втори гол вкара Адебайор.

Тогоанецът се разписа от 1 метър на празна врата, след като добави топката в мрежата след удар на Хари Кейн, минал под плонжа на Вито Маноне.

В последните секунди остана време и да бъде оформен разгромът, а точен беше Гилфи Сигурдсон. Така с този успех Тотнъм се върна на шестата позиция с 59 точки.

Лондончани изпревариха Манчестър Юнайтед и са само на пет точки от Арсенал, който е четвърти. Съндърланд пък остава последен с 25 точки и остава все по-далеч от спасението.