Отборът на Тотнъм Хотспър нанесе четвърто поражение на Ливърпул във Висшата лига през този сезон. В мач от междинния 14-ти кръг на шампионата „шпорите“ се наложиха с 2:1 на своя тим, въпреки че повечето възможности за гол бяха именно пред тяхната врата.

Двубоят започна отлично за домакините, като тимът на Андре Вилаш-Боаш успя да излезе наред в резултата още при първата си сериозна атака към Пепе Рейна. След прекрасен пробив на Гарет Бейл, който пробяга близо 40 метра по лявото крило, топката бе центрирана успоредно на голлинията, а за Аарън Ленън не остана нищо друго освен да я засече в мрежата на испанския страж на „червените“.

Мърсисайдци опитаха да отговорят мигновено, но два поредни корнера пред Уго Лорис не доведоха до гол. Противно на активната игра на гостите, след контраатака на Тотнъм, Джордън Хендерсън извърши нарушение срещу Клинт Демпси, а реферът Фил Дауд без колебания отсъди пряк свободен удар в полза на „шпорите“. Зад топката застана самият Бейл, който разстреля Рейна от 25 метра.

Последваха нови силни минути за гостите, които обаче нямаха никакъв късмет пред вратата на Тотнъм. Уникални пропуски направиха Луис Суарес, който не успя да преодолее стража на домакините, останал сам срещу него и Хендерсън, който не съумя да уцели празната врата от 20 метра. В средата на второто полувреме футболистите на Ливърпул имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Стивън Джерард, но Дауд подмина ситуацията.

През второто полувреме Ливърпул бе тимът, който повече атакуваше, но пропуски с лека ръка направиха отново Суарес и Луис Енрике, който наскоро отбеляза първия си гол с „червената“ фленелка.

Все пак гостите стигнаха до гол във вратата на Тотнъм, но той бе дело не на кой да е, а именно Гарет Бейл. След поредния корнер пред вратата на Лорис, Джерард стреля с глава, защитник в бяло пробва да изчисти топката, но след рикошет в главата на Бейл, тя се озова в мрежата.

В друг интересен двубой от кръга Евертън и Арсенал не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 1:1. Тио Уолкът откри за гостите още в първата минута, но Фелайни подели точките на „Гудисън парк“ с точен изстрел в 28-ата минута.

Същия резултат се получи и в мача Саутхемптън и Норич, докато Стоук Сити нанесе загуба на Нюкасъл с 2:1. Суонси Сити също продължи с успешните игри и се наложи с 3:1 над УБА.